zondag 10 december 2017

1 Reva - 2 Fit - 3 Reva

1 Reva - 2 Fit - 3 Reva


Na de eerste fitting had mijn vertrouwen in het nieuwe CI een deuk gekregen. Eens thuis hoorde ik zowaar NIETS met dat ding... Van alles geprobeerd om toch maar iets waar te nemen maar jammer genoeg zo goed als niets.

Zoals vorige keer reeds geschreven werden er bij de eerste fitting vijf programma's in de processor in gesteld waarmee het de bedoeling is dat je zo ver mogelijk het volume van geluid opbouwt tegen de volgende fitting.. ra ra ra wie er al op programma vijf stond en nog steeds niets hoorde de dag nadien? Yep .. moi!

Zaterdag 02 december had ik dan mijn eerste revalidatiesessie bij M., ik zei haar dat ik het geluid, of whatever het was, dat ik waarnam zeer miniem was en dat ik dus mijn uiterste best zou doen om iets van de oefeningen te maken.
Ze las een paar woorden voor en ik moest aangeven uit hoeveel lettergrepen die woorden bestonden.
Woord 1: Appartement.
Ok, hier had ik nog min of meer door dat het langer was dan één lettergreep maar precies kon ik niet aanduiden adhv piepjes hoeveel het er dan wel waren.
Woord 2: Water.
"Heb je als iets gezegd?"

M. had al opgemerkt dat deze oefening geen succes ging worden en probeerde of ik eventueel het verschil kon waarnemen bij het horen van klinkers.
'Aa' en 'Ee', 'Aa' en 'Uu', 'Aa' en 'Oo'

Vaststelling? Deze oefening was ook 'gene vette'.
De eerste revalidatiesessie werd dan ook een kwartier vroeger gestopt omdat het totaal geen nut had gezien ik bijna tuureluurs werd van de ruis in mijn oren.


Gelukkig kon ik de donderdag erna bij Peter terecht voor mijn tweede fitting. Ik vertelde hem dat ik quasi depressief werd van hetgeen ik maar kon horen 'met dat ding'.
Hij vertelde me dat hij de eerste fitting misschien verkeerd had aangepakt door mijn toestel voorzichtig op een laag niveau in te stellen omdat ik al een tijdje geen impulsen meer had gekregen op mijn gehoorzenuw.
Gedaan met de voorzichtigheid maw 'het katje kan gerust zonder handschoenen aangepakt worden'  😂.

Mijn CI werd luider ingesteld, ook werden er vijf nieuwe programma's op geplaatst en van deze keer werden de stappen tussen de vijf programma's ook veel groter gemaakt zodanig ik niet al op vrijdag op nummertje 5 zat.
(Nu ja, we zijn zondag en ik zit al op nummertje 5 maar soit 😁)

Quasi onmiddellijk, na het instellen, had ik het verschil in 'niveau' al gemerkt en was verschil in geluid al beter om waar te nemen. Weliswaar is het van deze keer geen 'piep 
en tuut' maar 'ding-ding-ding'..
'k Ben een speciaal geval, 'k weet het ;-)!

Diezelfde dag had ik om 13u een afspraak bij K. voor mijn tweede revalidatiesessie. Ik vertelde haar het gehele verhaal en we besloten om toch maar gewoon bij het begin van het begin te starten net zoals drie jaar geleden.
De dagen van de week kwamen weer als eerste aan bod, van deze keer hoorde ik niet 'tuut-uari' maar op een blikkerige/robotachtige manier 'jan-uari'.

Erna volgenden de maanden van het jaar, datums (met cijfers) en toen was het tijd voor jawel de provincies van België (HELLUUUUUUP!!). Alle provincies gingen redelijk om na te zeggen behalve Antwerpen.. Jah .. rasechte West-Vlaming zeker ;-)?
Na de provincies kwamen er steden binnen die provincies aan bod.

Die oefening bleek toch wel al ietwat moeilijker te zijn. De steden van West-Vlaanderen gingen vlot omdat het relatief gekende steden waren maar ja .. toen was het weer aan Antwerpen en toen ging er bijna niets meer .. K. zei: 'dat is nu toch wel hééééél toevallig' waarop ik antwoordde dat ik er echt wel niets aan kon doen 😇.

Toen de werelddelen en landen binnen die werelddelen. Dit ging al wat moeilijker omdat er ook al bijna een uur gepasseerd was en mijn concentratie begon te slabakken. K. wou toch nog eens proberen of ik woorden in een zin kon verstaan maar dit was net iets te hoog gegrepen zeker met mijn concentratie-batterij die ondertussen maar 20% meer had ofzo ;-).

Jelle en K. waren wel dolenthousiast over het aantal woorden dat ik kon herhalen terwijl ik er bij zat gelijk een smartphone wiens batterij dringend moest opgeladen worden 😂.


Gisteren was het dan al mijn derde revalidatiesessie bij M. die toch relatief vlot verlopen is. De woorden begrijpen lukt vooral als ik weet in welke context ze horen of als ik ze op een blad kan zien en tegelijkertijd kan horen. Zonder blaadjes of voorbereiding lukt het weliswaar nog niet ;-).

Het vertrouwen in 'mijn ding' begint dus weer wat te herstellen al blijf ik wel voorzichtig met mijn enthousiasme.


Liefs,
Kari

Geen opmerkingen:

Een reactie posten